Borstvoeding en flesvoeding

Kinderen kunnen pas op de babygroep komen als zij gewend zijn om uit een fles te drinken (dit geldt niet voor kinderen waarvan de moeder naar De Kroost komt om te voeden).

Vanuit De Kroost wordt ruimte gegeven om borstvoeding aan het kind mogelijk te maken. De moeder kan haar kind op De Kroost voeden of afgekolfde melk meegeven.

Borstvoeding bevat behalve de juiste voedingsstoffen, ook veel antistoffen en groeifactoren. De moedermelk beschermt de baby tegen ziekten en werkt mee aan het opbouwen van zijn of haar afweersysteem. Wettelijk is geregeld dat werkneemsters de eerste negen levensmaanden van het kind de arbeid maximaal een kwart van de arbeidstijd mag onderbreken voor het geven van borstvoeding of het kolven. Deze tijd wordt doorbetaald. Dit mag alleen als zij de werkgever in kennis heeft gesteld. Meer hierover is te lezen op www.minvws.nl.

Bij het afkolven van borstvoeding is het van belang te letten op hygiëne en kwaliteit van de melk. Meer informatie hierover is te vinden op www.borstvoeding.nl en op www.borstvoedingnatuurlijk.nl. Deze organisaties kunnen ook helpen bij eventuele vragen of problemen.

Ouders die voor flesvoeding kiezen wordt gevraagd de flesvoeding niet al aan te maken. Dit wordt door de pedagogisch medewerkers op de dag zelf gedaan.

B-Sterrenkinderen-121