Peutergroepen

Tot juni 2015 had De Kroost drie peutergroepen, de Bloemenkinderen, de Elfenkinderen en de Kabouterkinderen. In iedere groep zitten 14 to 16 kinderen. Dit aantal kan tijdelijk iets groter zijn om de doorstroom vanuit de babygroep goed te laten verlopen. Op deze groep werken twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers per dag.

De peutergroepen zijn meer een verticale groep waarbij het leeftijdsverschil groter is (van anderhalf jaar tot 4 jaar). Oudere kinderen leren rekening houden met de jongere kinderen. De jonge kinderen vinden het vaak heerlijk als er om hun heen gespeeld wordt. Ze gaan meestal nog hun eigen gang en het echte samenspel komt pas later.

Er is in de peutergroep één ritme van eten en slapen waar alle kinderen in mee kunnen gaan. Indien nodig wordt voor de jongste peuters nog een eigen slaapritme aangehouden. Er zijn vaste momenten voor sap drinken, fruit en brood eten, buiten spelen, een verhaal voorlezen en slapen.

Daarnaast worden er door de pedagogisch medewerkers allerlei activiteiten met de kinderen gedaan, zoals: broodbakken, appelmoes maken, de was ophangen, het speelgoed schoonmaken, de ruimte verzorgen en seizoensgebonden knutsels maken, etc.

Voor de peuters is er een grote tuin waar afhankelijk van het weer één maar meestal twee keer per dag wordt gespeeld.

In juni 2015 is besloten om de groep van de Bloemenkinderen geleidelijk om te vormen tot een dreumesgroep voor kinderen van 1,5 tot 2,5 jaar. Omdat kinderen in deze leeftijdsgroep hele specifieke behoeftes hebben, doordat ze aan de ene kant toe zijn aan nieuwe uitdagingen, maar ook nog  erg gebaat zijn bij rust en geborgenheid, is het beter mogelijk hier op in te spelen binnen een heel eigen, speciaal voor deze kinderen ingerichte, groep.

K-IMG_0290 (1)
treinbaan