Recepten
Pompoencake
Ingredienten:
400 gram pompoenstukjes
170 gram dadels zonder pit
3 middelgrote eieren
75 ml zonnebloemolie
2 theelepel appelciderazijn
2 eetlepel amandelpasta
220 gram volkorentarwemeel
16 gram bakpoeder
- theelepel koek- en speculaaskruiden
25 gram pompoenpitten
- Zet de oven op 200 °C.
- Snij de pompoen in stukjes. Zet ze voor 20 minuten in de oven. Laat ze daarna even afkoelen.
- Verlaag de oventemperatuur tot 180°C.
- Voeg de pompoenstukjes, dadels, eieren, olie, azijn en amandelpasta samen en pureer ze met de staafmixer.
- Voeg het meel samen met de bakpoeder, koekkruiden en eventueel zout.
- Doe het meelmengsel door het pompoenmengsel en roer tot een goed door elkaar.
- Schep het beslag in de cakevorm bekleed met bakpapier).
- Strooi er wat pompoenpitten overheen.
- Bak de cake ongeveer 40 min. in het midden van de oven.
- Laat hem goed afkoelen.
- Smeer de bovenkant van de cake met de zuivelspread.

Egelbroodjes
Ingrediënten:
450 gram broodmix
300 ml kraanwater
1 middelgroot scharrelei
32 rozijnen
3 eetlepel belegen kaas en/of 3 eetlepel sesamzaad
- Kneed het broodmix met het water en laat het deeg 30 min. rijzen onder een schone theedoek.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verdeel het deeg in 14 gelijke bolletjes en laat ze op een met bakpapier beklede bakplaat nog 15 min. rijzen onder de theedoek.
- Klop ondertussen het ei los.
- Knijp aan een kant van de bolletjes een puntje zodat er een puntig neusje ontstaat. Druk in elk bolletje 2 rozijnen als ogen in het deeg. Druk goed aan.
- Bestrijk de lijfjes van de egels, op het hoofdje na, met het ei.
- Bestrooi de egeltjes met sesamzaad en/of met kaas.
- Bak de egeltjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar


