Recepten

Pompoencake

Ingredienten:

400 gram pompoenstukjes

170 gram dadels zonder pit

3 middelgrote eieren

75 ml zonnebloemolie

2 theelepel appelciderazijn

2 eetlepel amandelpasta

220 gram volkorentarwemeel

16 gram bakpoeder

  1. theelepel koek- en speculaaskruiden

25 gram pompoenpitten

  • Zet de oven op 200 °C.
  • Snij de pompoen in stukjes. Zet ze voor 20 minuten in de oven. Laat ze daarna even afkoelen.
  • Verlaag de oventemperatuur tot 180°C.
  • Voeg de pompoenstukjes, dadels, eieren, olie, azijn en amandelpasta samen en pureer ze met de staafmixer.
  • Voeg het meel samen met de bakpoeder, koekkruiden en eventueel zout.
  • Doe het meelmengsel door het pompoenmengsel en roer tot een goed door elkaar.
  • Schep het beslag in de cakevorm bekleed met bakpapier).
  • Strooi er wat pompoenpitten overheen.
  • Bak de cake ongeveer 40 min. in het midden van de oven.
  • Laat hem goed afkoelen.
  • Smeer de bovenkant van de cake met de zuivelspread.

Egelbroodjes

Ingrediënten:

450 gram broodmix

300 ml kraanwater

1 middelgroot scharrelei

32 rozijnen

3 eetlepel belegen kaas en/of 3 eetlepel sesamzaad

  • Kneed het broodmix met het water en laat het deeg 30 min. rijzen onder een schone theedoek.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel het deeg in 14 gelijke bolletjes en laat ze op een met bakpapier beklede bakplaat nog 15 min. rijzen onder de theedoek.
  • Klop ondertussen het ei los.
  • Knijp aan een kant van de bolletjes een puntje zodat er een puntig neusje ontstaat. Druk in elk bolletje 2 rozijnen als ogen in het deeg. Druk goed aan.
  • Bestrijk de lijfjes van de egels, op het hoofdje na, met het ei.
  • Bestrooi de egeltjes met sesamzaad en/of met kaas.
  • Bak de egeltjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar